Informatie voor alle roeiers MPM31

We tellen af! Nog een paar weken voordat het allerleukste en gezelligste roeievenement van het jaar weer losbarst. Graag willen wij jullie informeren over de laatste stand van zaken.

MPM logo 2023

Het evenement:

  • Vanaf vrijdagmiddag zijn jullie welkom. Echter vanaf 16.30 starten de golfkarren te rijden. Mocht je eerder zijn, dan kan je zelf je bagage aan boord brengen. Let op, je kan niet met de auto het terrein van de KNZRV op. 
  • Vrijdagavond is er ook al de mogelijkheid om je team in te schrijven en je startbord op te halen. Dit kan vanaf 20.00 uur in de tent bij de info balie.
  • Ook dit jaar kun je het jezelf makkelijk maken door je boodschappen te bestellen bij de Muidernier, via de site: www.demuidernier.nl. Zij leveren aan boord.
  • Dit jaar hebben we besloten om het feest een meer besloten karakter te geven omdat wij er van overtuigd zijn, dat dit feest met name voor de roeiers is en hun eigen aanhang. Daarom gaan we werken met toegangsbandjes. Hoe we deze gaan verspreiden, daar horen jullie later meer over. 

Overnachten:

Het evenement duurt twee dagen. Als je op zoek bent naar een plek om te overnachten, check dan even de site van Hollands Glorie; www.sailing.nl. 

Zij hebben diverse slaapschepen in de haven van Muiden liggen.

Kranen:

Zoals jullie misschien wel weten is het kranen, met name op zondagmiddag altijd een uitdaging. Vorig jaar duurde dit erg lang en we zijn dit jaar druk bezig geweest om te kijken hoe dit beter kan. Zo zullen de trailers weer op een verharde ondergrond komen te staan en willen we graag gaan werken met tijdsloten.

Op vrijdagavond en zaterdag ochtend zal het kranen zoals altijd gaan. We hopen zo veel mogelijk van jullie al vrijdagavond te zien, zodat iedereen op zaterdagochtend lekker op tijd in de haven lig. 

Uiteraard kranen we ook op zaterdagochtend. De kraantijden voor vrijdag en zaterdag zijn als volgt:

Vrijdag 18.00 tot 21.00 uur

Zaterdag: 7.30 tot 9.00 uur

Op zondag hopen we dit jaar met tijdsloten te gaan werken, om het lange wachten te beperken en op tijd met de prijsuitreiking te kunnen starten.

Na de laatste finish van van de dames op zondag vragen we van de sloepen waar geen herenrace meer in geroeid wordt om direct door te roeien naar de kraanlocatie. Het is hierbij de bedoeling dat er ook iemand van boord gaat om de auto te halen. Vervolgens hebben we de herenteams en de sloepen waar zowel de heren als de dames in geroeid hebben. Eerst zullen we de sloepen kranen die van ver komen (eilanders, Groningen Friesland, Zeeland etc.) Ook deze teams willen we vragen om na de finish direct door te roeien naar de kraanlocatie. Vervolgens komen de andere teams aan de beurt. Hierbij de eerste opzet van de tijdsloten op zondag:

12.00-13..00: Dames sloepen

12.45- 13.45: Teams die van ver moeten komen.

13,45-15.00: Overige sloepen.

Op zaterdagavond is er geen kraan aanwezig om sloepen uit het water te halen. We gaan er vanuit dat het een tweedaags evenement is. Mocht je onverhoopt toch eerder weg moeten dan zijn er de volgende mogelijkheden:

1. Een week voor en een week na het evenement kan je met je sloep gratis blijven liggen bij de KNZR. Wellicht lukt het op een ander moment wel om door te roeien naar Weesp? 

2. In Weesp is er een helling waar je kosteloos je sloep uit het water kan halen 24/7. Daarnaast is Jachtwerf De Bruyn: deze hebben ook een kraan, tegen betaling kunnen zij ook je sloep uit het water halen.

Parkeren en trailers:

Op dit moment zijn er verschillende wegwerkzaamheden in Muiden waardoor het nog niet helemaal duidelijk is of er veranderingen zijn rondom het parkeren van de auto's en trailers. Wij zijn hier nog in overleg met de gemeente. Hierover later meer.