Zoals beloofd hierbij nog wat laatste informatie wat betreft het kranen.

Het kranen op vrijdag zal verlopen zoals altijd. Het grootste gedeelte van de trailers zal kunnen parkeren bij Hogerlust, de boerderij waar we 2 edities geleden ook hebben gestaan. Echter, is dit terrein niet groot genoeg om alle trailers kwijt te kunnen. Hier hebben we een oplossing op bedacht.

Op zondag finishen de dames eerder dan de heren en omdat we allemaal graag bij de prijsuitreiking willen zijn is het belangrijk dat we zo snel mogelijk beginnen met kranen. We vragen dan ook aan alle dames om zondag aan het einde van de race meteen door te roeien naar de sluis. Zet je chauffeur af aan de kant, trek allemaal warme kleren aan en maak het feestje af door met z’n allen door te roeien naar de kraan locatie. De trailers van de damessloepen zullen op de kraanlocatie staan en kunnen door de chauffeur opgehaald worden om vervolgens meteen aan te sluiten in de rij voor het kranen.

Zo hopen wij alle dames sloepen gekraand te hebben voordat de eerste heren sloepen aankomen. Om dit te laten lukken moeten we wel zeggen dat als je als damessloep niet meteen doorvaart je pas helemaal aan het einde gekraand kan worden.

Word je sloep door zowel dames als heren gebruikt dan kraan je uiteraard bij de heren.

Hieronder nog een overzichtsplaatje voor de zondag. Dames sloepen volgen de groene lijn op de kaart.

Tot volgende week.

Team MPM

Kranen:

Zoals jullie misschien wel weten is het kranen, met name op zondagmiddag altijd een uitdaging. Vorig jaar duurde dit erg lang en we zijn dit jaar druk bezig geweest om te kijken hoe dit beter kan. Zo zullen de trailers weer op een verharde ondergrond komen te staan en willen we graag gaan werken met tijdsloten.

Op vrijdagavond en zaterdag ochtend zal het kranen zoals altijd gaan. We hopen zo veel mogelijk van jullie al vrijdagavond te zien, zodat iedereen op zaterdagochtend lekker op tijd in de haven lig.

Uiteraard kranen we ook op zaterdagochtend. De kraantijden voor vrijdag en zaterdag zijn als volgt:

Vrijdag 18.00 tot 21.00 uur

Zaterdag: 7.30 tot 9.00 uur

Op zondag hopen we dit jaar met tijdsloten te gaan werken, om het lange wachten te beperken en op tijd met de prijsuitreiking te kunnen starten.

Na de laatste finish van van de dames op zondag vragen we van de sloepen waar geen herenrace meer in geroeid wordt om direct door te roeien naar de kraanlocatie. (neem droge kleding mee aan boord, als het nodig mocht zijn, om onderkoeling tijdens het kranen te voorkomen.) Het is hierbij de bedoeling dat er ook iemand van boord gaat om de auto te halen. Vervolgens hebben we de herenteams en de sloepen waar zowel de heren als de dames in geroeid hebben. Eerst zullen we de sloepen kranen die van ver komen (eilanders, Groningen Friesland, Zeeland etc.) Ook deze teams willen we vragen om na de finish direct door te roeien naar de kraanlocatie. Vervolgens komen de andere teams aan de beurt. Hierbij de eerste opzet van de tijdsloten op zondag:

12.00-13..00: Dames sloepen

12.45- 13.45: Teams die van ver moeten komen.

13,45-15.00: Overige sloepen.

Op zaterdagavond is er geen kraan aanwezig om sloepen uit het water te halen.